Reservering wijzigen of annuleren

Toelichting op bijbehorende kosten

Kan de vaartocht onverwachts niet doorgaan?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er iets gebeurt waardoor je geplande vaartocht niet door kan gaan. Dat begrijpen wij en we werken graag met je mee om de vaartocht op een andere datum en/of tijdstip te laten plaatsvinden.

Na ontvangst van je reservering treffen wij de nodige voorbereidingen, zoals de inzet van personeel en materiaal en de administratie om je reservering goed vast te leggen in onze agenda. We willen immers dubbele boekingen voorkomen. Wanneer je je boeking annuleert of wijzigt hebben wij hier extra werkzaamheden van. Vandaar dat we annuleringskosten hanteren. Deze zijn om de kosten voor de voorbereiding en administratie te dekken.

Annuleringskosten

Je geeft je annuleringen altijd schriftelijk door, via info@devlottevloot.com. Annuleer je tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode, dan brengen wij 25% van het totale huurbedrag in rekening. Indien je al betaald hebt, betalen we 75% terug.

Annuleer je de vaartocht binnen 24 uur voor aanvang, dan brengen we het volledige huurbedrag in rekening. We hebben immers het vaartuig voor je gereserveerd en hebben mogelijk ‘nee’ moeten verkopen aan andere gasten die wilden varen.

Wijzigingskosten

Tot 24 uur voor aanvang van je vaartocht, kan je ook je boeking verplaatsen naar een andere datum in hetzelfde vaarseizoen. Dan rekenen we slechts 10% annuleringskosten, oftewel wijzigingskosten.
Binnen 24 uur voor aanvang kan je boeking niet meer verplaatst worden naar een andere datum.

No show

Besluit je om niet te komen varen, terwijl je de boot hebt geboekt, en je laat ons dit niet weten via info@devlottevloot.com, dan brengen we het volledige huurbedrag aan je in rekening. Dus wel boeken, maar niet op komen dagen, betekent dat je nog wel het huurbedrag verschuldigd bent. Er ligt immers aan boot voor jou klaar!

Kosten voor de arrangementen

Annuleer je de vaartocht en je hebt ook een arrangement (drank, etenswaar en/of entertainment) geboekt? Dan proberen we altijd om hiervoor geen kosten in rekening te brengen. Maar als je kort op de geplande vaartocht annuleert, zijn we genoodzaakt wel annuleringskosten in rekening te brengen. Wij plaatsen de bestellingen voor een arrangement bij derden en zij houden met hun inkoop en planning rekening met jouw bestelling. Annuleer je ruim van te voren, dan kijken we altijd wat er mogelijk is om de annuleringskosten voor het arrangement te laten vervallen.

Algemene Voorwaarden

Bij het verzenden van je reservering ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden. Hierin staat ook ons beleid met betrekking tot annuleringen beschreven.

Varen op de Ertveldplas

Regen of slecht weer voorspeld

Weersvoorspellingen op weersites en in apps wisselen soms van uur tot uur. Extreme weersvoorspellingen beoordelen we daarom altijd op de dag zelf. We maken maar al te vaak mee dat er regen (voor heel Nederland) is voorspeld en ondertussen schijnt in Den Bosch de zon! En onze rondvaartboten D’n Dieske en D’n Moerasdraak zijn grotendeels overdekt, waardoor iedereen droog kan staan als er een buitje valt.

Veiligheid

Veiligheid staat bij De Vlotte Vloot voorop, dus we laten je echt niet varen als het niet veilig is. Dan annuleren wij en zijn er geen kosten aan verbonden. En zijn we op het water en het weer slaat ineens om in extreem slecht weer, dan gaan we allereerst schuilen onder een brug. Ondertussen doen we er alles aan iedereen zo snel mogelijk van het water te halen.

Besluit je zelf om te annuleren vanwege de voorspelde weersverwachting, dan geldt het annuleringsbeleid zoals hiernaast beschreven is.