Reservering wijzigen of annuleren

Toelichting op bijbehorende kosten

Kan uw vaartocht onverwachts niet doorgaan?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er iets gebeurt waardoor uw geplande vaartocht niet door kan gaan. Dat begrijpen wij en we werken graag met u mee om uw vaartocht op een andere datum en/of tijdstip te laten plaatsvinden.

Na ontvangst van uw reservering treffen wij de nodige voorbereidingen, zoals de inzet van personeel en materiaal en de administratie om uw reservering goed vast te leggen in onze agenda. We willen immers dubbele boekingen voorkomen. Wanneer u uw vaartocht annuleert of wijzigt hebben wij hier extra werkzaamheden van. Vandaar dat we annuleringskosten hanteren. Deze zijn om de kosten voor de voorbereiding en administratie te dekken.

Annuleringskosten
Annuleringen dienen altijd schriftelijk gedaan te worden, via info@devlottevloot.com. Annuleert u tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode, dan brengen wij 25% van het totale huurbedrag in rekening. Reserveert u diezelfde dag voor een nieuwe datum in hetzelfde vaarseizoen, dan rekenen we slechts 10% annuleringskosten, oftewel wijzigingskosten.

Annuleert u de vaartocht binnen 24 uur voor aanvang, dan brengen we het volledige huurbedrag bij u in rekening. We hebben immers de boot voor u gereserveerd en hebben mogelijk ‘nee’ moeten verkopen aan andere gasten die wilden varen.

No show
Besluit u om niet te komen varen, terwijl de boot wel voor u gereserveerd is, en u laat ons dit niet weten via e-mail of telefoon, dan brengen we uiteraard het volledige huurbedrag aan u in rekening.

Voorbeeld 1*:
U huurt voor zondag om 10 uur een elektrische sloep. Op de vrijdag ervoor besluit u dat de vaartocht niet door kan gaan. U meldt dit direct via info@devlottevloot.com.  Dit is meer dan 24 uur voor aanvang dus brengen we 25% van de huurprijs € 100 in rekening. U betaalt dan € 25.

Maar besluit u om direct te reserveren op een nieuwe datum (mits op deze nieuwe datum en  tijdstip nog boten vrij zijn), dan betaalt u slechts € 10,00 (10% van € 100).

Voorbeeld 2*:
U huurt voor zondag om 12 uur een elektrische sloep. Op de dag zelf besluit u niet te gaan varen. U geeft uw annulering door via info@devlottevloot.com. Omdat dit binnen 24 uur voor aanvang van de vaartocht is, en we uw boot waarschijnlijk niet alsnog kunnen verhuren, brengen we het volledige huurbedrag in rekening.

Kosten voor de arrangementen
Annuleert u of verzet u de vaartocht en u heeft ook een arrangementen (drank, etenswaar en/of entertainment) geboekt? Dan worden de kosten hiervoor volledig in rekening gebracht. Wij plaatsen de bestellingen voor een arrangement bij derden en zij houden met hun inkoop rekening met uw bestelling.

Regen of slecht weer
Weersvoorspellingen op weersites en in apps wisselen soms van uur tot uur. Extreme weersvoorspellingen beoordelen we daarom altijd op de dag zelf. Veiligheid staat bij De Vlotte Vloot voorop, dus we laten u echt niet varen als het niet veilig is. Dan annuleren wij en zijn er geen kosten aan verbonden. En bent u op het water en het weer slaat ineens om in extreem slecht weer, dan doen we er alles aan u zo snel mogelijk van het water te halen. Besluit u zelf om te annuleren vanwege de voorspelde weersverwachting, dan geldt het annuleringsbeleid zoals hierboven beschreven is.

Algemene Voorwaarden
Bij het verzenden van uw reservering gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden. Hierin staat ook ons beleid met betrekking tot annuleringen beschreven.

*Bovenstaande voorbeelden gelden ook voor de elektrische eenden, de grote sloep, D’n Dieske en D’n Moerasdraak