Praktische informatie

Alle aanvullende informatie van opstaplocatie tot vaarroutes.
Lees verder
Varen op de Ertveldplas

Vaarroutes

Heerlijk relaxt kunt u uren rondom het stadscentrum en ver daar buiten varen.

We krijgen wel eens de vraag of we ook onder de huisjes door varen, oftewel op de Binnendieze. Dat niet, maar ‘s-Hertogenbosch heeft zoveel meer te bieden vanaf het water. Dat laten we u graag zien, of u verkent zelf de mogelijkheden met een sloep die u zelf bestuurt. Op onze vaarkaart staan alle mogelijke vaarwegen waar u mag varen en interessante objecten aangegeven. Wanneer u een sloep bij ons huurt, krijgt u een uitgebreide uitleg aan de hand van de vaarkaart en u krijgt deze in bruikleen mee tijdens de vaartocht. U kunt nu alvast de vaarroutes bekijken.

We hebben veel water in onze stad om in te varen, tot aan doodlopende waterwegen of sluizen die voor onze boten en sloepen niet toegankelijk zijn. U kunt dus eigenlijk niet verdwalen op het water in ‘s-Hertogenbosch. Wanneer u zich aan de vaarsnelheid (5 km/uur) houdt, dan kunt u bijna een dag bezig zijn om alle wateren rondom de stad te verkennen.

VaargebiedBinnendiezeBiesbosch
Vaarkaart Den Bosch De Vlotte Vloot

Vaarroutes

U krijgt de vaarkaart ook mee aan boord.

Vaarkaart

Opstap- en uitstaplocatie

Op loopafstand van het centrum en gratis parkeren.

Onze standaard opstap- en uitstaplocatie is bij Stadsstrand De Witte Sieb, aan de Vaaltweg in ‘s-Hertogenbosch. Dit is naast de Gamma bouwmarkt. U kunt in de omgeving gratis uw auto parkeren of uw fiets stallen bij ons op het terrein. Onze opstaplocatie is op een kwartier loopafstand van het Centraal Station ‘s-Hertogenbosch en het stadscentrum.

Andere opstap- of uitstaplocatie

De op- en uitstaplocatie van de sloepen die u zelf vaart is altijd bij Stadsstrand De Witte Sieb. Met de boten die door een schipper van ons gevaren worden, D’n Dieske of D’n Moerasdraak, kunt u soms elders op- en/of uitstappen. Dit moet dan wel in onze planning passen. Indien u elders wenst op- en/of uit te stappen, houdt dan rekening met 15 minuten extra vaartijd per wijziging rondom het stadscentrum. Wij moeten immers van of weer naar onze vast locatie varen. Die extra vaartijd kan binnen de tijd vallen waarbinnen u de boot heeft gehuurd, uw vaartocht eindigt dan 15 minuten voor de eindtijd op de andere locatie. De huurprijs blijft dan gelijk. Of die 15 minuten komen erbij, zodat wij die tijd kunnen gebruiken om weer bij onze vaste locatie te komen. Met D’n Dieske of D’n Moerasdraak kost een wijziging € 50.

Wilt u bij De Gruyter Fabriek op- of afstappen of bij Engelen? Dan rekenen we 30 minuten extra vaartijd per wijziging.

Locatie De Vlotte Vloot aan de Vaaltweg in 's-Hertogenbosch

Locatie De Vlotte Vloot

De opstap- en uitstaplocatie van De Vlotte Vloot is bij Stadsstrand De Witte Sieb.

Plan uw route

Borg

Voor het huren van een sloep is geen vaarervaring nodig.

U heeft geen vaarervaring en wilt toch een sloep huren. Dat kan. U krijgt een gedegen en duidelijke uitleg voordat u de sloep instapt. En als u iets niet begrijpt, dan leggen we het gewoon nog een keer uit. De borg voor onze eendenwaterfietsen en grote sloepen is € 100. Dit bedrag draagt u contant over voor aanvang van de vaartocht. Beschadigt u het vaartuig tijdens de vaartocht of tijdens het aan- of afmeren, meld dit altijd bij ons. Wees eerlijk daar heeft iedereen profijt van. Lees altijd onze Algemene Voorwaarden ook goed door.

Er zijn helaas geen pin- of creditcard faciliteiten bij onze opstaplocatie, vandaar dat we de borg graag contant ontvangen. U krijgt het ook contant terug na afloop van de vaartocht. Dit vermelden we ook altijd in de reserveringsbevestiging die u per e-mail ontvangt.

Bij de huur van onze boten met schipper, zoals D’n Dieske of D’n Moerasdraak, vragen we geen borg. Alle gasten aan boord dienen wel de regels op te volgen die de schipper voorafgaand aan de vaartocht vertelt.

Annuleren of wijzigen

Als uw vaartocht onverwacht niet door kan gaan.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er iets gebeurt waardoor uw geplande vaartocht niet door kan gaan. Dat begrijpen wij en we werken graag met u mee om uw vaartocht op een andere datum en/of ander tijdstip te laten plaatsvinden.

Bij het plaatsen van uw reservering gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden, waarin ons annuleringsbeleid beschreven staat. Ook op deze pagina hebben we het nog eens uitgelegd waarom we annuleringskosten hanteren.

Lees verder
Lees ervaringen van onze klanten
Op een zwoele zomeravond vierde ik mijn verjaardag met een vaartocht. Eens een andere manier van een feestje vieren. Bij De Vloot Vloot kon ik mijn eigen feestje helemaal naar mijn wens samenstellen.- Bastiaan de Grouw
Super goed verzorgd! Hapjes en drankjes aan boord en een gezellige schipper. Mijn 45ste verjaardag staat in de top 3! Genoten met mooi weer en lieve vriendinnen.- Mooi Doorbianc
Goede instructies en leuk bootje! Wij hebben enorm genoten :)!- Moniek van Leenders
We hebben genoten, vriendelijke geholpen. Echt een aanrader om te genieten van de omgeving! Zeker tot ziens!- Fam. Van Alphen
Speciale wensen? Geen probleem!