Veel gestelde vragen

Op onze website hebben we eigenlijk alle informatie staan over onze bootverhuur in Den Bosch. Maar we kunnen ons voorstellen dat je met een specifieke vraag zit waar je gewoon snel antwoord op wil. Kijk eens bij de veel gestelde vragen hieronder, mogelijk staat het antwoord er bij.

Staat je vraag en het antwoord er niet bij? Dan kan je je vraag altijd telefonisch stellen via o6-28233823 of via e-mail: info@devlottevloot.com 

Varen over de Zuidwillemsvaart in Den Bosch met De Vlotte Vloot

Algemeen

De opstap- en uitstaplocatie van onze boten is altijd aan de Vaaltweg in ‘s-Hertogenbosch. Met de zelf varen boten kunnen we hier niet vanaf wijken.

Wil je met D’n Dieske of D’n Moerasdraak op een andere plaats opstappen, dan moeten we hier naar toe varen en extra tijd en brandstof in rekening brengen. Je betaalt dan per wijziging van opstaplocatie of uitstaplocatie 15 minuten extra.

Ja, we hanteren annuleringskosten. Dit staat ook in onze Algemene Voorwaarden beschreven:

  • Bij annulering tot 24 uur voorafgaand aan de huurperiode wordt 25% van het totale huurbedrag in rekening gebracht. Bij een nieuwe reservering voor hetzelfde vaartuig binnen 2 maanden na originele reserveringsdatum, rekenen we 10% annuleringskosten.
  • Annuleert u 24 uur of minder voor aanvangstijd van de huurperiode dan wordt het totale huurbedrag in rekening gebracht.
  • Arrangementen (drank, etenswaar en entertainment) dienen bij annulering volledig afgenomen te worden en worden volledig in rekening gebracht.

Nee dat kan helaas niet, maar in en om het stadscentrum van Den Bosch zijn voldoende mooie wateren. Bekijk de mogelijkheden op de vaarkaart.

Alle vaarroutes zijn te bekijken op onze vaarkaart. Er is voldoende vaarwater voor een flink aantal uren varen in en rondom ‘s-Hertogenbosch. En varen doen we op ons gemak, want varen is genieten.

Dat mag. Kleine honden zijn toegestaan. Grotere honden worden als extra persoon meegeteld. Let op dat de boot schoon blijft. Of in ieder geval schoon achtergelaten wordt. Eventuele schoonmaakkosten worden in rekening gebracht bij de huurder.

De meeste regen valt naast de boot. Onder de bruggen is het droog, hier kan je schuilen. Uiteraard staat veiligheid bij De Vlotte Vloot voorop en bij extreme weersomstandigheden zorgen we dat u zo snel mogelijk van het water af kan. Annuleren van de vaartocht is mogelijk, maar houd rekening met annuleringskosten.

Wij houden ook de weersvoorspellingen in de gaten en veiligheid staat voorop.

Bij een boeking voor de zelf varen boten (eend, waterfiets of grote sloep) heb je de keuze om direct via iDeal te betalen of contant op locatie.

Bij een boeking voor de rondvaartboot (D’n Dieske of D’n Moerasdraak) ontvangt u per e-mail informatie over de betaling. In de e-mail zit een betaallink en/of we voegen een factuur bij waarop de uiterste betaaldatum is aangegeven.

Je reservering is definitief als wij het ingevulde reserveringsformulier van je hebben ontvangen en aan jou per e-mail hebben bevestigd. Het uitblijven van de betaling, betekent niet dat je reservering vervalt.

Op Tripadvisor kunt u aan anderen vertellen wat u van de vaartocht bij De Vlotte Vloot vond. En op Facebook kunt u ook een recensie achterlaten. Of een review op Google.

Hebben we niet aan uw verwachtingen voldaan? Laat ons dit weten via info@devlottevloot.com of via 06 28 23 38 23. We bespreken graag persoonlijk hoe we dit op kunnen lossen.

Ja hoor, in onze boten is het mogelijk om eigen drank en etenswaar mee te nemen. Maar let op dat je geen vettige producten aan boord meeneemt zoals olijven in olie, deze beschadigen namelijk het leer en de stof van onze kussens.

En let op: het is niet toegestaan dat degene die de boot bestuurt alcohol nuttigt, er gelden hiervoor dezelfde regels als in het wegverkeer.

Eend, waterfiets en luxe sloep

Helaas, het is niet mogelijk om met meer dan 2 personen plaats te nemen in de elektrische eend. Veiligheid staat bij ons voorop, daardoor is het niet toegestaan om met meer dan 2 personen in de eend te zitten.

Wij hebben zwemvesten beschikbaar. In diverse maten. Deze kun je tijdens een vaartocht gebruiken. Meld bij de reservering dat je hiervan gebruik wilt maken en vermeld daarbij de leeftijd van de persoon voor wie het zwemvest is. Dan kunnen wij de juiste maat alvast klaarleggen.

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de gewenste kleur van van de eend. Maar dit kunnen we niet beloven.

Nee hoor, de grote badeend is een vaartuig dat wordt aangedreven met een elektromotor. Het is dus geen waterfiets.

Voor een elektrische eend, waterfiets  en de elektrische sloep die u zelf vaart vragen we een borg van € 100,-. Wij zitten niet te wachten op het inhouden van de borg, dus u krijgt vooraf een uitgebreide en duidelijke uitleg. Als u dit opvolgt, hoeft er niets te gebeuren en is er geen reden om de borg in te houden.

Er is geen pinautomaat aanwezig bij de opstapplaats. Wanneer de boot in originele staat, dus zonder schade, op tijd terugkeert ontvangt u de borg uiteraard retour. Is er schade aan de boot ontstaan, meld dit altijd bij ons. We bekijken dan wat de schade is en bespreken dan met u wat de consequentie is. Eerlijkheid duurt het langst en we zijn echt wel coulant.

Het is mogelijk om aan te meren op verschillende locaties binnen ’s-Hertogenbosch. Hierbij enkele voorbeelden:

Vaar je met D’n Dieske dan kun je altijd bij de schipper terecht om een geschikte pauze-locatie (met toiletvoorziening) te vinden. Wij hebben goede relaties met Bossche horecagelegenheden.

Dan is het zeer verstandig om een zwemvest aan te doen. Als u zich zeker genoeg voelt in een boot, dan is het uiteraard geen probleem om bij ons een boot te huren.

Rondvaart boten

Ja hoor, in onze boten is het mogelijk om eigen drank en etenswaar mee te nemen. Houd rekening met het weer, zorg ook voor ijsblokjes of koelboxen, zodat de drankjes koud blijven. Indien je zelf voor eten en drinken aan boord zorgt, neem dan ook (plastic) glazen en servies mee.

Ben je met een grotere groep, dan kunnen wij onze vloot uitbreiden en desgewenst maatwerk leveren met meerdere schepen. Neem dan even contact op via 06-28233823 of via info@devlottevloot.com 

Ja, we kunnen eten en drinken voor u verzorgen. We hebben een aantal mooie arrangementen samengesteld. Of als u iets anders wilt, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Beide rondvaartboten hebben de volgende voorzieningen aan boord:

  • Audio-installatie: met een AUX-kabel of usb-kabel voor iPhone kunt u uw eigen muziek afspelen.
  • Statafels: deze kunnen verlicht worden als het schemer wordt.
  • Zitplaatsen: Er diverse zitplaatsen aan boord en rond de statafels is veel ruimte om te staan.
  • Overkapping: bij slecht weer is het toch mogelijk om met een groot gezelschap te varen en droog te staan.

D’n Moerasdraak heeft ook een toilet aan boord. Voor toiletbezoek, als je met D’n Dieske vaart, kunnen we aanmeren en bij diverse horeca van het toilet gebruik maken.

Als de rolstoel door anderen in de boot getild kan worden, dan is het mogelijk om met de rolstoel aan boord te gaan. Houd er wel rekening mee dat onze opstapplaats aan een stadsstrand, dus met veel zand, ligt. En met een trap bereik je onze steiger. De waterlijn ligt nu eenmaal lager dan de kade.