Veel gestelde vragen

Op onze website hebben we eigenlijk alle informatie staan over sloepverhuur in Den Bosch. Maar we kunnen ons voorstellen dat je met een specifieke vraag zit waar je gewoon snel antwoord op wilt. Kijk eens bij de veel gestelde vragen hiernaast, mogelijk staat het antwoord er bij.

Varen over de Zuidwillemsvaart in Den Bosch met De Vlotte Vloot

Wij verhuren boten (elektrische eenden) en sloepen, vanaf 1 personen tot maximaal 7 personen. Deze sloepen kunt u zelf varen door de wateren die aangegeven zijn op onze vaarkaart. Deze ontvangt bij aanvang van de vaartocht.

Dit is een grote elektrische rondvaart/partyboot voor gezelschappen van maximaal 35 personen. Een ervaren schipper laat jullie de mooie plekjes van Den Bosch zien, vanaf het water. Op basis van de beschikbare tijd stemt u de route af met de schipper aan de hand van de vaarkaart of u laat het aan de schipper over.

Reserveren is alleen mogelijk via ons digitaal reserveringsformulier. Er is een grote kans dat we aan het varen zijn wanneer u belt, dan kunnen we geen reserveringen aannemen en verwijzen u naar het reserveringsformulier op deze site.

De opstap- en uitstaplocatie van onze boten is altijd Stadsstrand De Witte Sieb. Wilt u op een andere plaats opstappen, dan moeten we hier naar toe varen en extra tijd en brandstof in rekening brengen. U betaalt dan per wijziging van opstaplocatie of uitstaplocatie 15 minuten extra.

De elektrische eend huurt u voor 1,5 uren en kost € 70 voor 2 volwassenen of een volwassene en een kind vanaf 9 jaar. Bent u met een kind onder de 9 jaar, dan betaalt u € 50.

Een elektrische sloep huurt u voor 2 uur of 4 uur en kost, afhankelijk van het aantal personen € 90 (max. 4 pers.) of € 110 (5, 6 of 7 personen).

 • 1 uur € 250,-
 • 2 uur € 500,-
 • 3 uur € 725,-

Ja hoor, in onze boten is het geen probleem om eigen drank en etenswaar mee te nemen. Maar let op dat u geen vettige producten aan boord meeneemt zoals olijven, deze beschadigen namelijk het leer en de stof van onze kussens. Op D’n Dieske hanteren we schoonmaakkosten als u zelf eten en drinken mee aan boord neemt.

En let op: het is niet toegestaan dat degene die de boot bestuurt alcohol nuttigt, er gelden hiervoor dezelfde regels als in het wegverkeer.

Het is mogelijk om aan te meren op verschillende locaties binnen ’s-Hertogenbosch. Hierbij enkele voorbeelden:

Vaart u met D’n Dieske, D’n Draak of D’n Bourgondiër dan kunt u altijd bij de schipper terecht om een geschikte pauze-locatie (met toiletvoorziening) te vinden. Wij hebben goede relaties met enkele Bossche horecagelegenheden.

Voor een elektrische eend sloep die u zelf vaart vragen we een borg van € 250,- Er is geen pinautomaat aanwezig bij de opstapplaats. Wanneer de boot in originele staat, dus zonder schade, terugkeert ontvangt u de borg uiteraard retour. Is er schade aan de boot ontstaan, waarvan de herstelkosten meer dan het borgbedrag bedraagt, dan kunnen we het resterende bedrag op u verhalen.

Ja, we hanteren annuleringskosten. Dit staat ook in onze Algemene Voorwaarden beschreven:

 • Bij annulering tot 24 uur voorafgaand aan de huurperiode wordt 25% van het totale huurbedrag in rekening gebracht. Bij een nieuwe reservering voor hetzelfde vaartuig binnen 2 maanden na originele reserveringsdatum, rekenen we 10% annuleringskosten.
 • Annuleert u 24 uur of minder voor aanvangstijd van de huurperiode dan wordt het totale huurbedrag in rekening gebracht.
 • Arrangementen (drank, etenswaar en entertainment) dienen bij annulering volledig afgenomen te worden en worden volledig in rekening gebracht.
 • In onze elektrische eenden mogen max. 2 personen, waarbij het max. gewicht niet meer dan 180 kg. is.
 • In onze aluminium sloepen mogen maximaal 7 personen (mits één gezin en wonend op hetzelfde adres, anders is max. 4 personen toegestaan, dan kan er 1,5 meter afstand tot elkaar gegarandeerd worden).
 • In de rondvaartboot D’n Draak is het maximum gesteld op 20 personen. (buiten coronamaatregelen)
 • In de elektrische rondvaartboot D’n Dieske kunnen maximaal 35 personen. (buiten coronamaatregelen)

Mocht u met een grotere groep zijn, dan kunnen wij onze vloot uitbreiden en desgewenst maatwerk leveren met meerdere schepen.

Nee dat kan helaas niet, maar in en om het stadscentrum van Den Bosch zijn voldoende mooie wateren. Bekijk de mogelijkheden op de vaarkaart.

Alle vaarroutes zijn te bekijken op onze vaarkaart. Er is voldoende vaarwater voor een aantal uren varen in en rondom ‘s-Hertogenbosch.

Ja, we kunnen eten en drinken voor u verzorgen. We hebben een aantal mooie arrangementen samengesteld. Of als u iets anders wilt, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Ja, dat is mogelijk. In al onze boten kunt u uw eigen eten en drinken nuttigen. Let wel op de bekleding en de kussens. Vette producten, zoals olijven, hebben we liever niet aan boord. Dit beschadigt de bekleding.

Ruim na uw boottocht uw afval op. Er is een container aanwezig op ’t Stadsstrand.

Onze grote rondvaartboot D’n Dieske heeft de volgende voorzieningen aan boord:

 • Audio-installatie: met een AUX-kabel kunt u uw eigen muziek afspelen.
 • Statafels: deze zijn verlicht zodra het schemer wordt. Dit brengt extra sfeer met zich mee.
 • Zitplaatsen: Er 18 zitplaatsen aan boord en rond de statafels is veel ruimte om te staan.
 • Huif: bij slecht weer is het toch mogelijk om met een groot gezelschap te varen.

Dat mag. Kleine honden zijn toegestaan. Grotere honden worden als extra persoon gerekend. Let op dat de boot schoon blijft. Of schoon achtergelaten wordt. Eventuele schoonmaakkosten worden in rekening gebracht bij de huurder.

Wij hebben zwemvesten beschikbaar. In diverse maten. Deze kunt u tijdens een vaartocht gebruiken. Meld bij uw reservering dat u hiervan gebruik wilt maken.

Dan is het zeer verstandig om een zwemvest aan te doen. Als u zich zeker genoeg voelt in een boot, dan is het uiteraard geen probleem om bij ons een boot te huren.

Op Tripadvisor kunt u aan anderen vertellen wat u van de vaartocht bij De Vlotte Vloot vond. En op Facebook kunt u ook een recensie achterlaten.

Hebben we niet aan uw verwachtingen voldaan? Laat ons dit weten via info@devlottevloot.com of via 06 28 23 38 23. We bespreken graag persoonlijk hoe we dit op kunnen lossen.

Alleen op D’n Draak is ruimte voor een rolstoel. Deze moet echter wel door personen in de boot getild worden.

Dat kan. Alleen wordt dit wel als één persoon meegeteld i.v.m innemen van de ruimte.

De meeste regen valt naast de boot. Onder de bruggen is het droog, hier kan je schuilen. Uiteraard staat veiligheid bij De Vlotte Vloot voorop en bij extreme weersomstandigheden zorgen we dat u zo snel mogelijk van het water af kan. Annuleren van de vaartocht is mogelijk, maar houd rekening met annuleringskosten.

Wij houden ook de weersvoorspellingen in de gaten en veiligheid staat voorop.

Het huurbedrag dient twee weken voorafgaand aan de huurperiode overgemaakt te worden. U ontvangt na uw reservering een e-mail met de gegevens om te betalen. Als er tussen de reservering en de vaartocht minder dan twee weken zit, dan ontvangt u ook per e-mail bericht over de betaling.

Meestal maken we een leuke foto van u en uw gezelschap. Deze plaatsen we uiterlijk de volgende dag op Facebook of Instagram.