Veel gestelde vragen

Op onze website hebben we eigenlijk alle informatie staan over sloepverhuur in Den Bosch. Maar we kunnen ons voorstellen dat je met een specifieke vraag zit waar je gewoon snel antwoord op wilt. Kijk eens bij de veel gestelde vragen hiernaast, mogelijk staat het antwoord er bij.

Varen over de Zuidwillemsvaart in Den Bosch met De Vlotte Vloot

Wij verhuren boten (elektrische eenden) en sloepen, tot maximaal 6 personen. Deze sloepen kunt u zelf varen door de wateren die aangegeven zijn op onze vaarkaart. Deze ontvangt bij aanvang van de vaartocht.

Dit is een grote elektrische rondvaart/partyboot voor gezelschappen van maximaal 20 personen. Een ervaren schipper laat jullie de mooie plekjes van Den Bosch zien, vanaf het water. Op basis van de beschikbare tijd stemt u de route af met de schipper aan de hand van de vaarkaart of u laat het aan de schipper over.

Reserveren is alleen mogelijk via ons digitaal reserveringsformulier. Er is een grote kans dat we aan het varen zijn wanneer u belt, dan kunnen we geen reserveringen aannemen en verwijzen u naar het reserveringsformulier op deze site.

De opstap- en uitstaplocatie van onze boten is altijd Stadsstrand De Witte Sieb. Wilt u op een andere plaats opstappen, dan moeten we hier naar toe varen en extra tijd en brandstof in rekening brengen. U betaalt dan per wijziging van opstaplocatie of uitstaplocatie 15 minuten extra.

De elektrische eend huurt u voor 1,5 uren en kost € 70 voor 2 personen.

Een elektrische sloep huurt u voor 2 of 4 uur en kost:
2 uur | 1-2 personen. € 90
4 uur | 1-2 personen € 150

2 uur | 3-5 personen € 110
4 uur | 3-5 personen € 180

De grote sloep huurt u voor 2 uren en kost € 175 voor maximaal 6 personen.

 • 1 uur € 225,- (€25 koting als u een arrangement bij ons afneemt)
 • 2 uur € 400,-
 • 3 uur € 575,-

Ja hoor, in onze boten is het geen probleem om eigen drank en etenswaar mee te nemen. Maar let op dat u geen vettige producten aan boord meeneemt zoals olijven, deze beschadigen namelijk het leer en de stof van onze kussens.

En let op: het is niet toegestaan dat degene die de boot bestuurt alcohol nuttigt, er gelden hiervoor dezelfde regels als in het wegverkeer.

Het is mogelijk om aan te meren op verschillende locaties binnen ’s-Hertogenbosch. Hierbij enkele voorbeelden:

Vaart u met D’n Dieske dan kunt u altijd bij de schipper terecht om een geschikte pauze-locatie (met toiletvoorziening) te vinden. Wij hebben goede relaties met enkele Bossche horecagelegenheden.

Voor een elektrische eend  en de elektrische sloep die u zelf vaart vragen we een borg van € 250,-, maar daarvan hoeft u maar € 100 aan ons te overhandigen. Op de overige € 150 maken we alleen aanspraak als er schade wordt gevaren of op andere wijze niet aan de afspraken voldaan wordt. Wij zitten niet te wachten op het inhouden van de borg, dus u krijgt vooraf een uitgebreide en duidelijke uitleg. Als u dit opvolgt, hoeft er niets te gebeuren.

Er is geen pinautomaat aanwezig bij de opstapplaats. Wanneer de boot in originele staat, dus zonder schade, op tijd terugkeert ontvangt u de borg uiteraard retour. Is er schade aan de boot ontstaan, meld dit altijd bij ons. We bekijken dan wat de schade is en bespreken dan met u wat de consequentie is. Eerlijkheid duurt het langst en we zijn echt wel coulant.

Ja, we hanteren annuleringskosten. Dit staat ook in onze Algemene Voorwaarden beschreven:

 • Bij annulering tot 24 uur voorafgaand aan de huurperiode wordt 25% van het totale huurbedrag in rekening gebracht. Bij een nieuwe reservering voor hetzelfde vaartuig binnen 2 maanden na originele reserveringsdatum, rekenen we 10% annuleringskosten.
 • Annuleert u 24 uur of minder voor aanvangstijd van de huurperiode dan wordt het totale huurbedrag in rekening gebracht.
 • Arrangementen (drank, etenswaar en entertainment) dienen bij annulering volledig afgenomen te worden en worden volledig in rekening gebracht.
 • In onze elektrische eenden mogen max. 2 personen, waarbij het max. gewicht niet meer dan 180 kg. is.
 • In onze elektrische sloepen mogen maximaal 5 personen.
 • In onze grote sloep mogen maximaal 7 personen.
 • In de elektrische rondvaartboot D’n Dieske kunnen maximaal 20 personen, met 1,5 meter afstand tot elkaar (coronamaatregelen)
 • Op D’n Moerasdraak zijn 30 personen toegestaan, met 1,5 meter social distancing.

Mocht u met een grotere groep zijn, dan kunnen wij onze vloot uitbreiden en desgewenst maatwerk leveren met meerdere schepen.

Nee dat kan helaas niet, maar in en om het stadscentrum van Den Bosch zijn voldoende mooie wateren. Bekijk de mogelijkheden op de vaarkaart.

Alle vaarroutes zijn te bekijken op onze vaarkaart. Er is voldoende vaarwater voor een aantal uren varen in en rondom ‘s-Hertogenbosch.

Ja, we kunnen eten en drinken voor u verzorgen. We hebben een aantal mooie arrangementen samengesteld. Of als u iets anders wilt, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Ja, dat is mogelijk. In al onze boten kunt u uw eigen eten en drinken nuttigen. Let wel op de bekleding en de kussens. Vette producten, zoals olijven, hebben we liever niet aan boord. Dit beschadigt de bekleding.

Ruim na uw boottocht uw afval op. Er is geen container aanwezig op ’t Stadsstrand.

Onze grote rondvaartboot D’n Dieske heeft de volgende voorzieningen aan boord:

 • Audio-installatie: met een AUX-kabel kunt u uw eigen muziek afspelen.
 • Statafels: deze zijn verlicht zodra het schemer wordt. Dit brengt extra sfeer met zich mee.
 • Zitplaatsen: Er diverse zitplaatsen aan boord en rond de statafels is veel ruimte om te staan.
 • Overkapping: bij slecht weer is het toch mogelijk om met een groot gezelschap te varen en droog te staan.

Dat mag. Kleine honden zijn toegestaan. Grotere honden worden als extra persoon gerekend. Let op dat de boot schoon blijft. Of schoon achtergelaten wordt. Eventuele schoonmaakkosten worden in rekening gebracht bij de huurder.

Wij hebben zwemvesten beschikbaar. In diverse maten. Deze kunt u tijdens een vaartocht gebruiken. Meld bij uw reservering dat u hiervan gebruik wilt maken.

Dan is het zeer verstandig om een zwemvest aan te doen. Als u zich zeker genoeg voelt in een boot, dan is het uiteraard geen probleem om bij ons een boot te huren.

Op Tripadvisor kunt u aan anderen vertellen wat u van de vaartocht bij De Vlotte Vloot vond. En op Facebook kunt u ook een recensie achterlaten. Of een review op Google.

Hebben we niet aan uw verwachtingen voldaan? Laat ons dit weten via info@devlottevloot.com of via 06 28 23 38 23. We bespreken graag persoonlijk hoe we dit op kunnen lossen.

Als de rolstoel door anderen in de boot getild kan worden, dan is het mogelijk om met de rolstoel aan boord te gaan. Houd er wel rekening mee dat onze opstapplaats aan een stadsstrand, dus met veel zand, ligt. En met een trap bereik je onze steiger. De waterlijn ligt nu eenmaal lager dan de kade.

Dat kan. Alleen wordt dit wel als één persoon meegeteld i.v.m innemen van de ruimte.

De meeste regen valt naast de boot. Onder de bruggen is het droog, hier kan je schuilen. Uiteraard staat veiligheid bij De Vlotte Vloot voorop en bij extreme weersomstandigheden zorgen we dat u zo snel mogelijk van het water af kan. Annuleren van de vaartocht is mogelijk, maar houd rekening met annuleringskosten.

Wij houden ook de weersvoorspellingen in de gaten en veiligheid staat voorop.

Bij een boeking voor de zelf varen boten (eend, elektrische sloep of grote sloep) heb je de keuze om direct via iDeal te betalen of contant op locatie.

Bij een boeking voor de rondvaartboot (D’n Dieske of D’n Moerasdraak) ontvangt u per e-mail informatie over de betaling. In de e-mail zit een betaallink en/of we voegen een factuur bij waarop de uiterste betaaldatum is aangegeven.

Meestal maken we een leuke foto van u en uw gezelschap. Deze plaatsen we uiterlijk de volgende dag op Facebook of Instagram.