Varen over de Binnendieze

Vaak wordt ons gevraagd of we ook onder de huisjes doorvaren.
Lees verder

Varen in Den Bosch

Uren varen rondom ‘s-Hertogenbosch

Den Bosch staat bekend om De Binnendieze. De Binnendieze is de verzamelnaam van een aantal stromen in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch en hebben geruime tijd als riool van de stad gediend. Dolend door de smalle straatjes van ’s-Hertogenbosch wordt hier en daar de Binnendieze zichtbaar. De boten van De Vlotte Vloot kunnen hier helaas niet varen. Maar we bieden een veel uitgestrekter vaargebied in en rondom de stad. Ook onze schippers kunnen je veel over de oude historische binnenstad en in het algemeen over ’s-Hertogenbosch vertellen.

De Dieze

Tussen de Zuid Willemsvaart en de Ertveldplas ligt het water De Dieze. Hieraan ligt tevens de opstaplocatie van De Vlotte Vloot. Langs De Dieze ligt ook De Tramkade. Dit was meer honderd jaar lang het terrein waar dier- en mengvoederfabriek De Heus stond. Tot 2025 heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch de plek in gebruik gegeven voor de stad. Deze locatie heeft zich ontwikkeld tot een culturele hotspot waar je kunt eten en drinken, dansen, werken, sporten, vergaderen en evenementen bezoeken.

De Aa

Veel wateren (rivieren, beken, meren) hebben een naam die Aa, Ae, E, Ee, Ie, of IJ in zich. Dit betekende oorspronkelijk gewoon ‘stromend water’. Ook ’s-Hertogenbosch heeft een Aa. Deze gekanaliseerde beek ontspringt bij Nederweert in Limburg en komt bij de Citadel in het centrum van ‘s-Hertogenbosch samen met de Zuid-Willemsvaart en de Dommel. Vanaf de opstaplocatie van De Vlotte Vloot kan je over de Aa naar de Zandvang varen. Heen en terugvaren neemt meer dan 2 uren in beslag. De maximum vaarsnelheid in Den Bosch is 5 km/uur.

De Dommel

De Dommel is een beek en vindt zijn oorsprong in België. Meer stroomafwaarts en dus dichterbij ’s-Hertogenbosch wordt het een kleine rivier. Slechts het laatste deel van De Dommel voert door de stad. Wel een prachtig stukje om langs te varen met aan de ene kant veel natuur, groen en watervogels en aan de centrumzijde een hoge kademuur waarop de Bossche bevolking zomers geniet van de laatste zonnestralen in de avonduren.

Varen over de Zuidwillemsvaart in Den Bosch met De Vlotte Vloot
Varen met De Vlotte Vloot over rivier de Aa
Sloepvaren Den Bosch met De Vlotte Vloot over de Zuidwillemsvaart

Beleef het met de Vlotte Vloot

Ons motto is niet voor niets ‘u vraagt wij varen’. Van bruiloft op het water tot bedrijfsuitje. Van vrijgezellenfeest tot familiedag. Het kan met een boot met schipper van De Vlotte Vloot.

Bruiloft op het water

Maak u meeste bijzondere dag nog specialer. Vier uw bruiloft op één van onze boten. Bijvoorbeeld met gezelschap van 20 personen op D’n Dieske. Of met 30 personen op D’n Moerasdraak.

Lees meer

Vrijgezellenfeest

Ga los in Den Bosch! Combineer een vaartocht met een andere activiteit en zoek ’s avonds het bruisende nachtleven op. Jullie zijn dan verzekerd van een vrijgezellenfeest waar nog lang over nagepraat wordt.

Lees meer

Familiedag

Jij organiseert dit jaar de familiedag. Maar wat ga je doen? Varen natuurlijk! Gezellig met de hele familie met hapjes en drankjes, bijkletsen en ondertussen ‘s-Hertogenbosch vanaf het water bewonderen.

Lees meer