Varen in De Biesbosch of Den Bosch?

Je hoeft niet naar Nationaal Park De Biesbosch om in de natuur te varen. Varen in en om Den Bosch biedt veel mogelijkheden.
Lees verder

Varen in Den Bosch

Varen in de natuur en ook het stadsleven aanschouwen

Denk je dat je voor een vaartocht in het groen helemaal naar Nationaal Park De Biesbosch moet? Nee hoor, ook in en rondom de stad Den Bosch kan je door de prachtige groene natuur varen. Langs groene oevers, onder overhangende wilgen, door smalle wateren en over grote plassen. Net als in De Biesbosch, heeft ook ’s-Hertogenbosch veel te bieden op vaargebied. We durven wel te zeggen dat varen in Den Bosch meer variëteit biedt dan varen in de Biesbosch.

Vaargebied Den Bosch

Het mooie van varen in ’s-Hertogenbosch is de diversiteit. Je kunt lekker rond de stadsmuren van het oude stadscentrum varen. Even aanmeren, een drankje op een terras doen, of onderweg genieten van een heerlijke picknick aan boord. Vaar je iets verder van de stad af, dan waan je je zo in het groen. Bijvoorbeeld via de Ertveldplas, richting sluis Engelen en je ziet alleen maar groene oevers met wuivende grassen, vergezichten over het water en grote populieren die zomers vol in het blad staan.

Natuur in Den Bosch

Net als in het Nationaal Park De Biesbosch komen ook in ’s-Hertogenbosch bevers voor. Vooral in de avonduren op de Dommel, de Dieze en de Aa laat de bever zich wel eens zien. Blijf op gepaste afstand, want kom je te dichtbij dan slaat de bever met z’n staart op het water en zwemt er onderwater vandoor.

Ook ijsvogels zijn te zien als je op het water zit. Op de Aa vliegt de ijsvogel wel eens een stukje met de boot mee. Dit doet hij (of zij) om z’n territorium aan te geven. Waarschijnlijk is er dan een nestje in de buurt.

Uiteraard zijn er ook eenden, zwanen, ganzen en meerkoeten te zien op de wateren in de Brabantse hoofdstad.

Elektrisch varen

In De Biesbosch is men fan van elektrisch varen. Kabbelend water, zingende vogels en rust. Dat is wat je ervaart als je in een fluisterboot door de Biesbosch vaart. Geen lawaai, geen uitstoot en geen rare geuren. Elektrisch varen is goed voor jou én voor de natuur. Ook bij De Vlotte Vloot kan je elektrisch varen, al onze rondvaartboten zijn volledig elektrisch. Ook de grote badeenden zijn elektrische aangedreven. Je krijgt een gedegen uitleg vooraf. Wil je met een grotere groep varen, dan is onze elektrische rondvaartboot D’n Dieske een goede optie. Op deze boot kunnen maximaal 20 personen of de elektrische rondvaartboot D’n Moerasdraak. Hierop zijn 30 personen toegestaan. Dankzij de zonnepanelen op het dak kan er een aantal uren rondgevaren worden.

rondvaart Den Bosch vrijgezellenfeest
ijsvogel in Den Bosch
Canadeze ganzen in Den Bosch
varen in de natuur van Den Bosch

Beleef het met de Vlotte Vloot

Ons motto is niet voor niets ‘u vraagt wij varen’. Van bruiloft op het water tot bedrijfsuitje. Van vrijgezellenfeest tot familiedag. Het kan met een boot met schipper van De Vlotte Vloot.

Bruiloft op het water

Maak uw meeste bijzondere dag nog specialer. Vier uw bruiloft op één van onze boten. Bijvoorbeeld met een klein gezelschap op D’n Dieske of met een groter aantal op D’n Moerasdraak.

Lees meer

Vrijgezellenfeest

Ga los in Den Bosch! Combineer een vaartocht met een andere activiteit en zoek ’s avonds het bruisende nachtleven op. Jullie zijn dan verzekerd van een vrijgezellenfeest waar nog lang over nagepraat wordt.

Lees meer

Familiedag

Jij organiseert dit jaar de familiedag. Maar wat ga je doen? Varen natuurlijk! Gezellig met de hele familie met hapjes en drankjes, bijkletsen en ondertussen ‘s-Hertogenbosch vanaf het water bewonderen.

Lees meer